Логопед Гергана Бейчева

       

logopedist_gergana_beycheva_logokids

 

Искате да се консултирате с логопед? Запазете своя час тук.

Казвам се Гергана Бейчева и съм логопед. Това е моето призвание, работата с деца е нещото, което правя най-добре, затова се развивам в професията от 2012г., когато завърших магистърската програма по Логопедия на СУ "Климент Охридски", гр.София. Започнах работа като логопед първо в социалната сфера, където се срещнах с изключително тежки случаи, а от 2014г. в собствена частна практика с още по-интересни и разнородни случаи. В работата си следвам няколко принципа, които през годините оформиха терапевтичния ми стил.
       На първо място от компонентите на една успешна терапия е изграждането на силна терапевтична връзка между детето и неговия логопед, като това въобще не изключва родителя...напротив! В моята работа родителят е изключително ценен, затова и инвестирам много в информирането, обучението, детайлната обратна връзка и провеждането на общи терапевтични сесии с най-малките и техните родители. Смятам за много важно детето и неговото семейство да се чувстват спокойно, както в кабинета, така и в общуването помежду ни, с времето изграждаме взаимно доверие, а често и приятелства. Логопедичната терапия е процес на изграждане, учене, много усилия, но и много удовлетворение за всички ни - детето, семейството и логопеда.   
       Децата заслужават най-доброто, на което сме способни, затова се сертифицирам в прилагането на доказали се международни терапевтични програми и диагностични тестове. Още като студент се запознах и припознах подхода и философията за терапевтиране на късно проговарящи деца на Ханен Център, Канада и през 2018г. станах първия в България логопед, който е обучен и предлага програмата им "It Takes Two To Talk". Програмата е "златен стандарт" в логопедичната терапия и е разпространена по целият свят, защото освен, че е научно проучена като ефективност е и изключително близка като стратегии до ежедневната семейна среда и типичното общуване между детето и родителя. 

През същата 2018г., в отговор на постоянно повишаващия се брой деца, който и към момента не спират да идват в кабинета с комплексни трудности в дишането, съня, храненето, говора и лицево-челюстното развитие, започнах цикъла от обучения за Орофациален миофункционален терапевт. Изключително предизвикателна област, която изисква мултидисциплинарна комуникация обикновено между логопеда, УНГ, ортодонт, остеопат, лицево-челюстен хирург, алерголог и/или нутриоцист. Обучението ми в тази област ми позволи да предоставям цялостна диагностика и ефективна терапия на деца и възрастни.   

Клиничният ми опит, 9+ години, обхваща широка възрастова и диагностична група. Най-малкият ми пациент е на 11 месеца, а най-възрастният на 67 год. Част от случаите и диагнозите, с който съм работила са късно проговаряне, езикови нарушения, артикулационни и фонологични нарушения, анкилоглосия ("къса юздичка" на езика и/или устната), орофациални миофункционални нарушения, заекване, дислексия, ДЦП, епилепсия, микроцефалия, синдром на Даун, вродени цепнатини на устната и/или небцето (ВЦУН), умствена изостаналост, хиперактивност, аутизъм, хранителни нарушения, дисфагия, черепно-мозъчни травми, инсулт и др.

Повече за професионалните квалификации, които притежавам може да научите на страницата "Квалификация".

Областите, в които специализирам са: