Ерготерапевт Вероника Гвоздева

 

veronika_gvozdeva_ergotherapy_logokids

Искате да се консултирате с Ерготерапевт? Запазете своя час тук.

Казвам се Вероника Гвоздева и съм ерготерапевт в гр. Пловдив. Бакалавърската си степен по ‘Ерготерапия’ придобих в Антверпен, Белгия. Дипломирах се през 2021 год. с опит в четирите направления на ерготерапията, благодарение на учебните практики, организирани от учебното заведение:

- Деца с нарушения в развитието

- Физическа рехабилитация

- Психично здраве

- Възрастни хора

Паралелно с обучението си по ерготерапия, успях да придобия и квалификация по Монтесори метод за деца от 0 до 6 г., от 6 до 12 г. и за деца със СОП.

Ерготерапията е много разпознаваема и високо ценена специалност в чужбина, но сравнително нова за България. Бих искала да допринеса за по-широка информираност около нея. А чрез нейното прилагане в конкретни казуси, човек ще може по-близо да се доближи до нейната същност и широките ползи от нея. За мен ерготерапията е най-красивата човешка професия, защото тя добавя живот в дните на човек и е отговорна за повече качество и радост в ежедневието.

За мен е важно системно да се запознавам с новите тенденции в ерготерапията. Затова често търся интересни обучения, които да разширяват познанията ми в различните направления.

Обучения:

- Symposium Re-integratie werkt! (2021)

- "Принос на ерготерапията в услугите за лица с умствена изостаналост" (2022)

Областите, в които специализирам при работата с деца са:

- Психомоторика

- Предучилищни умения

- Когнитивни умения

- Самостоятелност