деца в картонен кораб

Идея №2 от „Поддържайте диалога“

 

Използвайте кашон или картонена кутия, за да си изработите космически кораб. Използвайте времето, докато сте заедно и попитайте детето къде би искало да пътува и защо точно там. Задавайте въпроси, които да го подтикнат да използва въображението си като „Какво според теб ще видим, когато пристигнем на Луната? или „Какви предмети според теб ще са ти необходими в космоса? Защо?“

„Поддържайте диалога“

Когато разговаряте с детето си на дадена тема се стремете да поддържате диалога и го провокирайте да мисли по темата, а не само да отговаря с „да“ или „не“. Задавайте въпроси с отворен край, за да разберете кое е нещото, което най-много интересува детето. Колкото по-любопитни са да разберат повече по темата, която ги интересува, толкова по-дълго ще може да ги задържите в разговора и да задълбочите критичното им мислене! 

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятели...

2 thoughts on “Идея №2 от „Поддържайте диалога“

  1. След като изгубих много време да се съветвам с приятели, познати и логопеди за лекото забавяне в развитие на моето дете, реших да се запиша за безплатна консултация при г-жа Бейчева. Бях изумена от вниманието което ни беше обърнато! Сега, след няколко месеца терапия, моето дете от оутсидер стана лидер на класа! Не мога да опиша моето щасте, гордея се с детето си, Благодаря Ви Г-жо Бейчева, рядко се срещат хора като вас!

    1. Здравей, Галина, благодаря за високата оценка и много се радвам за Стоян. Вашата любов към него е много по-голяма от изпитанията, на които бяхте подложени и това ни помогна да ги преодолеем !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *